FORLAGET VETTVITEN

×
 x 

Handlekurv er tom
HandlekurvHandlekurv er tom
Ansvarlig vertskap

Ansvarlig vertskap


kr 498,00
Om boka

Skjenkelære for hotell og restaurant

Dette er kanskje den boken på norsk som mest omfattende tar for seg både alkoholens gleder, men som også forteller om medaljens bakside.

Boken fokuserer på øl, vin, brennevin, tobakk og miksing av drikkevarer. Et fyldig kapittel tar opp smak og hva som påvirker smaken vår. Det er også et omfattende kapittel om hvordan mat og drikke sammen kan utfylle hverandre. Alle fag har sin egen terminologi, og her får du muligheten til å lære deg faguttrykkene. På en oversiktlig måte lærer du hvordan du kan sette ord på drikkevarer.

Misbruk av alkohol og rusmidler og hvilke konsekvenser det kan ha for den enkelte og samfunnet er et viktig tema i boken. At stadig flere kommer i kontakt med alkohol og rusmidler, er. Det er en del av vår hverdag. Derfor fremheves alkoholfrie drikkevarer som et alternativ.

Boken er myntet på ledere og arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen. Derfor er det med en grundig gjennomgåelse av prisfastsettelse som forteller deg hvordan du skal beregne den riktige prisen for ditt produkt. Boken er godt egnet som pensum ved bransjerelaterte universiteter og høgskoler.

Helge Jørgensen
er høgskolelektor og prodekan ved Norsk Hotellhøgskole, avdeling av Høgskolen i Stavanger og har fagbrev som kokk og servitør, hotell- og restaurantbrev. Han har arbeidet i bransjen i mange år , både i innen- og utlands, blant annet som hotelldirektør i 18 år, men også som kokk, kjøkkensjef, servitør, barkeeper, hovmester og food & beverage-manager. Jørgensen har i tillegg utdannelse i pedagogikk og hovedfag i ernæring, helse- og miljøfag. I 2002 kom Godt i glasset – en bok om drikkevarer for kokker og servitører (Vett & Viten) fra samme forfatter.

Du finner kart, tabeller og figurer og henvisninger til andre nettsider på (http://www.forlagetvettviten.no/nettressurser_fvv).

Her har du muligheten til å lese eller laste ned "Oppgavesamling til Ansvarlig vertskap"

ISBN 9788241205712 978-82-412-0571-2
376 sider
2003