FORLAGET VETTVITEN

×
 x 

Handlekurv er tom
HandlekurvHandlekurv er tom
Godt i glasset

Godt i glasset


kr 498,00
Om boka

Drikkevarer for kokker og servitør

Dette er en lærebok om drikkevarer - et faglig grunnlag for yrkesaktive kokker og servitører, og andre som vil skaffe seg grundige kunnskaper. Et ønske med denne boken er også å bygge bro mellom teori og praksis.

Forfatteren gir levende og engasjerte framstillinger av sentrale temaer:

  • historien om og framstillingen av øl, vin, fruktvin og brennevin
  • innrede baren
  • forskjellige glasstyper og utstyr
  • cocktailmiksing
  • karakter, kvalitet og karakteristika
  • tobakksvarer
  • sigarer, piper og sigaretter
  • alkohol og rusmidler
  • lover og regler
  • alkoholfrie drikkevarer
  • mat og drikke som harmonerer
  • språkguide
  • fagspråk som en viktig del av hverdagen

Boken dekker læreplanen i fagområdet Drikkevarer VKI for både kokker og servitører. Videre vil praksiskandidater og andre med interesse for fagområdet ha glede av boken, som også er egnet i grunnkurs Hotell- og næringsmiddelfag. Boken er delt inn i fire deler med fjorten kapitler.

Helge Jørgensen
er høgskolelektor ved Høgskolen i Stavanger, avdeling Norsk Hotellhøgskole. Han har arbeidet i bransjen i mange år, både i inn- og utland, og har fagbrev både som kokk og servitør, hotell- og restaurantbrev og undervisnings-praksis fra videregående skoles nivå. Han har i tillegg utdannelse i pedagogikk, og hovedfag i ernæring, helse- og miljøfag.

ISBN 9788241205552, 978-82-412-0555-2
302 sider
2002