FORLAGET VETTVITEN

×
 x 

Handlekurv er tom
HandlekurvHandlekurv er tom
Kokkehåndboka

Kokkehåndboka

ISBN
9788241203534
Forfatter
Svein Faugstad m.fl.
Utgivelsesår
2001
Antall sider
350
Målform
Bokmål
Innbinding
Innbundet

kr 498,00
Om boka

Boken dekker faget matlagnings- og råstofflære på VK1 Kokkfag. Råstofflæren behandler kvalitetsvurdering og lagring av råvarer ut fra hygieniske, ernæringsmessige og økonomiske hensyn. Her gis det innføring i bruk av ulike hjelpemidler og smakstilsetninger. Matlagningslæren tar utgangspunkt i grunnoppskriftene og beskriver de grunnleggende metodene for tilberedning og anretning av både kald og varm mat. Datateknikk brukes i dag til beregning av ernæringsinnholdet i matvarer, produktutvikling, produksjon osv.

Boken gir opplæring i slik teknikk og presenterer den i sammenheng med kvalitetssikringsarbeidet. Forholdet mellom norsk og internasjonal matkultur blir også tatt opp. Dessuten finner du et eget kapittel om spesialkost. Andreas Devlin har fagbrev som kokk, stuert og hotelladministrasjon fra Norsk Hotellhøgskole. Han satt i styret for Service Forum 96.